• RasprodajaSALE
  • Novi artikliNOVO
  • Top artikliTOP
  • Shopovi
  • Vozila
  • Nekretnine
  • Oblak blog
  • Izaberite paketOBLAK SHOP
  • Registracija
  • Linkovi

Sigurnost na OBLAK.ba

Verifikacija

OBLAK.ba preporučuje korisnicima da nakon uspješne registracije profila verifikuju svoj broj telefona, e-mail adresu i adresu prebivališta kako bi izgradili povjerenje u procesu kupoprodaje.

Recenzija, povjerenje i medalje

Recenzija predstavlja mišljenje drugih korisnika o Vama, a mogu ostaviti samo korisnici koji su realizovali kupoprodaju. Pozitivana recenzija pokazuje da je siguran i pouzdan korisnik na OBLAK.ba platformi, dok negativna recenzija može umanjiti Vašu reputaciju. Medalje se dodjeljuju na temelju broja uspješno prodanih proizvoda i dostava.

Stanje i autentičnost oglasa

Prije zaključivanja kupovine, preporučujemo da detaljno analizirate oglase koje vas zanimaju i kontaktirajte prodavce za dodatne informacije o stanju proizvoda. Kvalitetne fotografije također doprinose uspješnoj prodaji, a originalne fotografije pružaju realan prikaz proizvoda i stvaraju povjerenje kod kupaca.

Način plaćanja i dostava

OBLAK.ba preporučuje pouzeće kao siguran način plaćanja i dostave proizvoda. Plaćanje se vrši prilikom isporuke, što pruža dodatnu sigurnost jer ne morate davati bankovne podatke online ili unaprijed plaćati proizvod. Opcija ličnog preuzimanja omogućava provjeru proizvoda prije kupovine.

Kako se zaštititi?

Uz sve mjere opreza koje OBLAK.ba preduzima za zaštitu korisnika, molimo Vas da pažljivo provjerite profil korisnika sa kojim želite obaviti kupoprodaju. Informacije o realiziranim dostavama, ocjenama i medaljama za verifikaciju profila dostupne su na profilima svih registriranih korisnika kako bi se osigurala maksimalna zaštita potencijalnih kupaca i poboljšala kvaliteta komunikacije među korisnicima.

U slučaju da smatrate da nije ispoštovan dogovor ili ste prevareni od strane korisnika na OBLAK.ba platformi, preporučujemo da pokušate riješiti probleme i sporove međusobnim dogovorom. Ako ne postignete zadovoljavajuće rješenje, slobodno nas kontaktirajte kako bismo Vam pomogli unutar naših mogućnosti i ovlaštenja.

Važno je naglasiti da OBLAK.ba predstavlja platformu za kupoprodaju. Kao takvi, ne posjedujemo oglase niti registrirane korisnike profila. Napominjemo da, u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka, nemamo ovlaštenje otkriti lične podatke korisnika trećim stranama, osim u slučaju kada to zatraži nadležna institucija.

Želimo Vam uspješnu i sigurnu kupoprodaju na OBLAK.ba.